Alpha mini robot

De Alpha Mini robot: Een waardevolle aanwinst voor de klas

12 Jun 2024

De Alpha Mini robot is een gezelschapsrobot die ideaal is voor het onderwijs. Hij is ontworpen om met mensen te communiceren, te bewegen en gezichten en voorwerpen te herkennen. Met zijn compacte formaat, geavanceerde technologie en veelzijdige toepassingen verrijkt deze robot het leerproces en bereidt hij leerlingen voor op een technologische toekomst. In deze blog bespreken we hoe de Alpha Mini Robot het onderwijs verandert en waarom hij een waardevolle aanvulling is in de klas.

Wat is de Alpha Mini robot?

De Alpha Mini robot is een compacte, draagbare robot boordevol interactieve functies en expressieve mogelijkheden. Hij kan niet alleen via spraak communiceren, maar ook emoties tonen met gezichtsuitdrukkingen en lichaamsbewegingen. Ontworpen voor zowel educatie als entertainment, biedt de Alpha Mini robot een unieke ervaring die leren leuk en boeiend maakt.

Alpha Mini robot onderwijs

Kenmerken van de Alpha Mini robot

Klein en draagbaar

Met een hoogte van 28 centimeter is de Alpha Mini eenvoudig te vervoeren en op te bergen, ideaal voor gebruik in verschillende klaslokalen of thuis. Dankzij de 4G-mogelijkheden is hij overal bruikbaar.

Interactieve functies

De Alpha Mini robot herkent en reageert op stemcommando’s, wat interactieve lessen mogelijk maakt. Dit bevordert taalvaardigheid en technologische bekwaamheid.

Expressieve mogelijkheden

De LCD-ogen van de Alpha Mini kunnen emoties tonen, wat helpt bij het ontwikkelen van empathie en sociale vaardigheden bij leerlingen. Hij communiceert door middel van spraak, gezichtsuitdrukkingen en gebaren.

4G LTE en gezichts- en objectherkenning

Dankzij 4G LTE-connectiviteit kan de Alpha Mini op afstand worden bestuurd. Met gezichts- en objectherkenning kunnen gepersonaliseerde interacties plaatsvinden, wat handig is voor het volgen van de voortgang van leerlingen en het aanpassen van lessen.

Geavanceerde bewegingsmogelijkheden

Dankzij de 14 servomotoren kan de Alpha Mini robot allerlei bewegingen maken. Leerlingen vinden het fascinerend om de robot menselijke bewegingen te zien uitvoeren, zoals lopen en dansen, wat hun leerervaring verrijkt.

Gemakkelijk te programmeren en veelzijdig in gebruik

De Alpha Mini is makkelijk te programmeren en breed inzetbaar. Het is voor iedereen toegankelijk en biedt diverse programmeeropties voor activiteiten zoals rekenen, taal en zelfs het aanleren van programmeervaardigheden aan kinderen. Leraren kunnen de robot moeiteloos integreren in hun lesplannen, met uitgebreide lesprogramma’s voor alle onderwijsniveaus.

Praktische toepassingen in de klas

Met de Alpha Mini zijn de mogelijkheden in de klas eindeloos. Deze robot brengt wiskundige concepten tot leven en bevordert taalvaardigheden door interactieve gesprekken te voeren. Leerlingen kunnen ook experimenteren met coderen en robotica dankzij de programmeerbare functies van de Alpha Mini. Daarnaast kan hij bijdragen aan creatieve workshops, zoals dans- en theateractiviteiten, waarbij hij actief deelneemt als danser of acteur.

De compacte afmetingen en veelzijdige lesprogramma’s maken de Alpha Mini geschikt voor alle onderwijsniveaus, van basis- tot hoger onderwijs. Bovendien biedt hij speciale ondersteuning voor leerlingen met diverse leeruitdagingen, zoals autisme of dyslexie, waardoor hij een waardevolle toevoeging is aan het klaslokaal.

alpha mini robot

Meer weten over de Alpha Mini robot?

Robotsindeklas maakt vernieuwend en interactief leren mogelijk met onder meer de Alpha Mini robot. Ons platform is heel gebruiksvriendelijk en biedt veel programmeermogelijkheden. Scholen kunnen het op verschillende manieren inzetten.

Als je geïnteresseerd bent in de Alpha Mini robot, neem dan gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken. Je kunt ook een vrijblijvende demo aanvragen om te zien hoe ons platform werkt.

robotica voortgezet onderwijs

Ervaar het platform
met de virtuele robot!

×