Onderwijsrobot voor WO

Inspirerende verhalen

Linda Krul met robot

Hoe Interactive Robotics Linda heeft geholpen

De stichting PCPOW zet de NAO en Alpha Mini al een aantal jaren in op de scholen binnen het bestuur. De robots worden altijd met veel enthousiasme door de leerlingen geprogrammeerd. Ze worden onder andere ingezet met het geven van presentaties voor de klas.

We hebben voor jullie platform gekozen omdat het heel gebruiksvriendelijk is en toegankelijk voor zowel leerkracht als leerling. Na een korte uitleg kan iedereen er snel mee aan de slag. De service vanuit jullie is ook goed. Als er bijvoorbeeld problemen zijn met verbinden dan helpen jullie ons snel weer op weg. Kortom, een aanrader voor scholen om met jullie robots aan de slag te gaan met programmeren.

Linda Krul PCPOW (basisonderwijs)
Alberdingk Thijm Scholen

Hoe Interactive Robotics Herman heeft geholpen

Alberdingk Thijm Scholen in Hilversum bestaat uit 18 basisscholen en 7 scholen voor voortgezet onderwijs. Binnen de scholengroep vormt de Techspace een bovenschoolse faciliteit om medewerkers en leerlingen kennis te laten maken met moderne ICT-technologie. In de Techspace worden workshops verzorgt voor leerlingen van 4 tm 18 jaar. Binnen de Techspace hebben we zowel de beschikking over een NAO-robot als een Alpha mini. Beide robots zetten we in op de basisscholen vanaf groep 5 en daarnaast ook in alle leerjaren van de scholen voor voortgezet onderwijs. Na een uitvoerig onderzoek hebben we gekozen voor het platform van Interactive Robotics omdat het eenvoudig in gebruik is voor zowel leraren als leerlingen. Daarnaast maken de NAO en Alpha Mini gebruik van dezelfde omgeving. En naast het aansturen van de fysieke robot is er ook de mogelijkheid om een virtuele robot in beeld te besturen. Hierdoor zien alle leerlingen direct resultaat van hun programmeerwerk.

 

Nu we ruim een half jaar werken met de robots en het platform zijn we zeer tevreden over de ondersteuning die we vanuit Interactive Robotics ontvangen, zowel bij technische problemen als bij het verwezenlijken van wensen/tips ter verbetering van het platform ten behoeve van het onderwijs. Kortom, we zijn blij dat we voor Interactive Robotics hebben gekozen.

Herman Rigter Alberdingk Thijm Scholen
Dendron College Horst

Hoe Interactive Robotics Peter heeft geholpen

Wij zetten de robots in bij keuzeprojecten van leerlingen van “Zorg en Welzijn” en “Informatica”. Bij informatica is het ook een onderdeel bij één van de domeinen.

Wij hebben na een kort onderzoek en op basis van eerdere ervaring (Raayland) gekozen voor jullie platform, omdat wij denken dat dit het meest complete alternatief is. Met name de appstore en het gemak van programmeren spreekt ons erg aan.

Peter Franssen iDendron (Het Dendron College)

We hebben voor jullie platform gekozen omdat het heel gebruiksvriendelijk is en toegankelijk voor zowel leerkracht als leerling. Na een korte uitleg kan iedereen er snel mee aan de slag.

Linda Krul PCPOW (basisonderwijs)

Nu we ruim een half jaar werken met de robots en het platform zijn we zeer tevreden over de ondersteuning die we vanuit Interactive Robotics ontvangen, zowel bij technische problemen als bij het verwezenlijken van wensen/tips ter verbetering van het platform ten behoeve van het onderwijs.

Kortom, we zijn blij dat we voor Interactive Robotics hebben gekozen.

Herman Rigter Alberdingk Thijm Scholen

Wij hebben na een kort onderzoek en op basis van eerdere ervaring (Raayland) gekozen voor jullie platform, omdat wij denken dat dit het meest complete alternatief is. Met name de appstore en het gemak van programmeren spreekt ons erg aan.

Peter Franssen iDendron (Het Dendron College)

Ervaar het platform
met de virtuele robot!

×