Voortgezet onderwijs robot

Dé onderwijsrobot voor digitale geletterdheid in het voortgezet onderwijs

Robotica in het voortgezet onderwijs

Robotsindeklas heeft een online leeromgeving ontwikkeld waar leerlingen in het voortgezet onderwijs op een interactieve manier kunnen leren. Onze Alpha Mini robot en NAO robot worden al op meerdere middelbare scholen succesvol ingezet. Op het vmbo worden leerlingen klaargestoomd om de robot in de praktijk in te kunnen zetten. Bij mavo, havo en vwo is onze oplossing ideaal voor programmeer- en techniekonderwijs.

robotica voortgezet onderwijs

Mavo, havo en vwo

De vele toepassingen van onze robots zorgen ervoor dat ze in te zetten zijn voor zowel mavo, havo en vwo. Scholieren kunnen onder andere interactieve presentaties maken, gecoacht of gemotiveerd worden en oefenen met programmeren. De intuïtieve interface maakt het voor leerkrachten gemakkelijk om de mens-robot-interactie te stimuleren. Als leerkracht heb je hier geen technische kennis voor nodig en kun je eenvoudig de robots aan jouw lesmethode toevoegen.

interactieve presentatie geven met sociale robots

Sterk Techniek Onderwijs en Techlabs

We zien dat veel scholen technologie aanschaffen, waaronder onze robot en ons platform, via Sterk Techniek Onderwijs (STO). Dit is een programma om leerlingen te laten ervaren hoe Techniek & Technologie in hun leven een rol speelt en welke toekomstmogelijkheden zij daarin kunnen hebben. Er zijn hier al verschillende Techlabs voor opgezet waarin met name VMBO-leerlingen kennis kunnen maken met allerlei innovatieve technologieën. Wellicht komt jouw school hier ook voor in aanmerking.

Sterk Techniekonderwijs en Techlabs voortgezet onderwijs

E-health voor VMBO Zorg en Welzijn

Technologieën zoals robots kunnen een grote en positieve rol spelen in de zorg. Ondanks dat de zogeheten zorgrobots in de praktijk al veel worden ingezet, worden de mogelijkheden nog niet volledig benut. Zorgmedewerkers hebben, naast tijdsdruk op werk, weinig affiniteit met technologie. Door e-health op te nemen in het zorgonderwijs, kunnen scholieren al op jonge leeftijd leren omgaan met de robots. Met deze kennis kunnen zij in de nabije toekomst als e-health specialisten wel het maximale uit de zorgrobots halen.

Door een samenwerking met Uitgeversgroep zijn er opdrachten voor het VMBO aanwezig.

ehealth vmbo zorg & welzijn

Meer weten over onze
software en robots?

×