onderwijsrobot-primair-onderwijs

Dé interactieve onderwijsrobot voor het primair onderwijs

Robotisering in het primair onderwijs

Robotsindeklas heeft een online leeromgeving ontwikkeld waar leerlingen op een innovatieve en interactieve manier leren met behulp van een sociale robot. Onze NAO robot en Alpha Mini robot worden al succesvol ingezet op meerdere basisscholen. Omdat je geen technische kennis nodig hebt om gebruik te maken van het platform, kun je de robots eenvoudig toevoegen aan jouw huidige lesmethode.

Een aantal basisscholen ontvangt een subsidie voor de aanschaf en het gebruik van onze onderwijsrobots, omdat ze zowel cognitieve als metacognitieve vaardigheden versterken. Mogelijk komt jouw school hier ook voor in aanmerking.

Robotisering in het onderwijs

Interactief leren met een robot in de klas

Door de vele toepassingen zijn onze robots en platform geschikt voor elke basisschoolklas. Van voorlezen en letters en woorden oefenen in de onderbouw, tafels oefenen en begrijpend lezen in de middenbouw, tot aan het programmeren van de robot zelf voor een eigen spreekbeurt in de bovenbouw.

interactief leren met een onderwijsrobot van Robotsindeklas

Digitale geletterdheid in het basisonderwijs

Onze NAO robot en Alpha-Mini robot helpen leerlingen van alle leeftijden op weg met digitale geletterdheid. Met behulp van een kant-en-klare app kun je een opdracht klaarzetten voor jouw leerlingen. Zo kan een individuele leerling of een groep leerlingen op een interactieve wijze aan de slag met de robot. De overige leerlingen kunnen eenvoudig aan de slag binnen het digitale platform met de virtuele robot. Onze robots zijn ook geschikt om in te zetten voor leerlingen die meer ondersteuning nodig hebben bij leerachterstanden.

digitale geletterdheid in het basisonderwijs

Samenwerking met FutureMindz

Sinds september 2022 zijn we voor het primair onderwijs een samenwerking aangegaan met FutureMindz. FutureMindz is zelf actief in het basisonderwijs en zijn echte tech-fanaten. Met de door hen ontwikkelde aanpak stimuleren we het creatieve denkvermogen van de leerlingen en inspireren wij hen met techniek. De robot kan gedurende het schooljaar rouleren tussen de verschillende lesgroepen, waardoor je hem optimaal en effectief kan inzetten voor jouw onderwijsinstelling. Daarbij is het lesmateriaal kant-en-klaar en ontwikkeld door basisschoolleerkrachten.

We beginnen met de rekenrobot, maar het komende schooljaar kun je nog veel meer verwachten van de samenwerking tussen Robotsindeklas en FutureMindz.

  • Programmeeropdrachten voor groep 3 t/m 8
  • Presentaties waarbij de robot presenteert met behulp van het digibord over verschillende actuele thema’s
  • Rekenen en deelsommen 1-op-1 oefenen met de robot
  • Bewegend rekenen waarbij leerlingen rekensommen al sportend oefenen
  • Bovenbouwleerlingen kunnen samen met de robot een presentatie geven
  • Funmateriaal dat ieder moment ingezet kan worden voor interactie en plezier in de klas

Meer weten over onze
software en robots?

×