Robotsindeklas

Dé onderwijsrobot voor digitale geletterdheid in het primair onderwijs.

Hoe onderwijs jij structureel digitale geletterdheid?

Computational thinking en ICT-basisvaardigheden worden een verplicht onderdeel op basisscholen. Om dit goed te leren is structurele inpassing in het curriculum noodzakelijk. Maar curricula zitten bomvol, leraren hebben het erg druk, en er is een overvloed aan deeloplossingen. Met onze spreekbeurtmethode voor de onderwijsrobot zorg jij voor integratie in het curriculum en eenvoudige inpassing in de les. Maar er kan ook nog veel meer. Laat je inspireren en lees verder, of vraag meteen een gratis demo aan.

Wat is Robotsindeklas?

Een leermiddel in de klas

Klassikaal gebruik je de onderwijsrobot in combinatie met bijvoorbeeld je smartboard. De onderwijsrobot vertelt een verhaaltje en laat plaatjes zien aan kleuters. In de onderbouw geven leerlingen antwoord op vragen van de robot door hem aan te raken of een kaartje te laten zien. Vanaf groep 5 behandel je onderwerpen zoals wereldoriëntatie en andere thema’s en zet je de onderwijsrobot in om leerlingen te motiveren en quizvragen te laten stellen. Op basis van de antwoorden ga je als leerkracht in gesprek met je klas. Daarna zet je de onderwijsrobot in om leerlingen te laten bewegen op een dansje dat ze zelf hebben gemaakt. Ook kan je onze spreekbeurtmethode gebruiken om als school je leerdoelen digitale geletterdheid te behalen. Tijdens al deze activiteiten leren leerlingen om te gaan met robotisering en de technologie van morgen.

Samen leren met de robot

Individueel of in kleine groepjes zet je leerlingen aan het werk met de onderwijsrobot met kernvakken zoals Nederlands, Engels, en rekenen. Kleuters doen een les over rijmwoorden met de robot en doen een rekenspelletje met getallen tot 10. In de bovenbouw oefenen leerlingen met spelling en leren ze de betekenis van Engelse woorden. Leerlingen die het rekenen lastig vinden worden gemotiveerd door de robot terwijl leerlingen die bovengemiddeld presteren worden uitgedaagd. De onderwijsrobot leert kinderen om problemen te analyseren en op te lossen. Verder kunnen kinderen thuis hun spreekbeurt voorbereiden met onze virtuele robot, om hem later met de echte op school te geven.

Digitale geletterdheid

De onderwijsrobot is het leermiddel bij uitstek om digitale geletterdheid te ontwikkelen. Kleuters leren hoe ze instructies kunnen geven aan de robot met kaartjes. In de middenbouw leren leerlingen ontdekken en ontwerpen met programmeeropdrachten uit de bibliotheek. In de bovenbouw leren kinderen de robot aansturen met smart devices en leren ze programmeren met de sensoren van de robot. Leerlingen bedenken wat de robot doet en bewegen daarna bijvoorbeeld mee met hun zelf geprogrammeerde yoga-robot. Met de onderwijsrobot komen ICT-basisvaardigheden, computational thinking en informatievaardigheden spelenderwijs aan bod!

Keuze uit meerdere robots

Je kan kiezen voor de kleinere Alpha-mini (links), of de grotere NAO robot (rechts). Verder kan iedereen gebruik maken van de virtuele robot zodat je de robot-apps die je maakt kan uitproberen zonder de echte robot.

Moet dat allemaal?

Misschien vraag je je af of je al die mogelijkheden moet gebruiken en of het lastig wordt voor kinderen en leerkrachten. Het korte antwoord is nee! Omdat wij uit jarenlange ervaring weten dat het invoeren van ICT onderwijs op school geen makkelijk taak is, hebben wij de spreekbeurtmethode ontwikkeld. Deze stelt je in staat om met ons product schoolbreed alle digitale vaardigheden voldoende aan bod te laten komen. Door het invoeren van de methode op school leren leerkachten en kinderen vanzelf de vele andere mogelijkheden van ons produkt.

Onze klanten

Veel van onze klanten zijn basisscholen. Zij gebruiken onze lesmethode, maar ook de vele andere mogelijkheden van ons systeem. Je kan bijvoorbeeld taal en rekenen oefenen met de robot, kleuters laten programmeren en interactieve verhalen laten voorlezen. Ondek het zelf! Bekijk ons youtube kanaal, of neem direct contact op voor een demo op school. Werk je in het VO of beroepsonderwijs, neem contact op voor de mogelijkheden!